'cause the streets they're always there for us

So we decided to give it another try. And that honestly feels like the right thing to do, and I'm all happy today.

officiellt sommar

Solen skiner, och det ar verkligen stralande vader och ryktas bli ganska varmt idag. Nu nar det anda ar officiellt sommar drar vi pa med picnic och njuter av livet!

€10

K, hon fixar och trixar hon! Eftersom den förra sömmerskan sa att min jacka inte gick att laga, eller ja, att hon inte ville laga den, hittade hon någon annan. Och ja. €10 och två dagar är allt det kommer ta!

LOVELY. Min jacka är inte död, och jag är sjukt lycklig över det!

...frågan är om jag ändå ska köpa den där jackan jag hittade på Pull & Bear i lördags? Varför inte?

annyong

Min nya karlek heter Arrested Development. Helt seriost. Kollat pa nastan hela forsta sasongen nu, helt lagom nar man star och lagar mat eller dylikt.

Idag ar det 24 dagar kvar, och strax blir det in till Paris for hang och mat med skona manniskor.

life is schweet

25 maj - 5 juni kommer vara en bra tid ska ni veta! för då kommer bästa Boro hit och hänger med mig :) LOVELY!


rubiks kub

Igår på metron mot Montparnasse satt en liten kille, 12år-ish som inte såg mycket ut för världen. I händerna höll han en rubiks kub som han messade up till verkligen olöslighet, i mina tankar iallafall. Men jag har då som sagt aldrig löst en Rubiks kub, ever. Det har dock den här killen gjort. På 3-4 minuter har han, med endast fyra fem blickan på vad han håller på med, fått ut den. Att säga att jag blev imponerad är nog det minsta jag kan göra.

"hårtvål"

På tal om att fransmän är kända för att vara lortgrisar säger den där Spills (vilket förövrigt är ett väldigt passande smeknamn då han spiller hela tiden):
"Det är roligt, för jag är både fransk och svensk, och när jag tvättar håret använder jag massor av sån där... sån där... hårtvål."
"Shampoo?"
"Ja, hårtvål, shampoo. Och så blir det massa lödder, sådär du-du-du-du-duuu!" (och nej, inte i Five Colours-melodin)

bloated

Tjejkväll på the hostel med R och E igår. Det blev supergod kinamat för bara €4.90 för en hel meny, inte alls tokigt! Efter det en hel massa onyttigheter, har seriöst inte käkat såhär mycket sen krubbdagarna, det är någotsom är säkert. Det var pringles, crisps, fizzy sweets, normal sweets, chocolate, milky ways, läsk, vin och ja. Mer vin. Att säga att vi alla mådde crap efteråt, ja, det är nog förståeligt.

Imorse kom jag dessutom på att D inte alls bor långt från hostelet, så ringde och hann klämma in häng hos henne innan hon åkte tillbaka ut till fåglarna och åsnorna (hennes ord, inte mina). Klockrent var det.

Min jacka verkar inte gå och rädda, och jag kör chillkväll med Nick Hornby och te med honung i, allt för att göra hostan/halsen bättre. Vi hoppas att vädret håller i sig till imorgon, och sen kör vi filmkväll hos irländarna. Schweet!

dagen i bilder


Såhär såg min trädgård ut idag. Hur ser din ut? (eftersom bilden är rätt dålig kan jag tala om att det både är påskliljor, hyacinter och rosa och vita småblommor)


Sällskapet bestod av myspricken Thelma som glassade i solen.


Sol, Wicked och musik. Inte en helt fel dag med andra ord. Och nu är boken utläst!

 ...och ikväll blir det till Clichy för häng med E och R, schweet!

den där Spills...

N: "Den bilden har du visat mig 332 gånger!"
I: "Jaså?"
N: "Okej, en eller två iallafall..."

Vad VILL killen med att ALLTID överdriva? Haha!

Uppdatering:

N: "Den låten har jag lyssnat på MÅNGA gånger!"
I: "Jaså?"
N: "Nej, men det var samma rytm! NEJ NEJ SKRIV INTE DET PÅ DIN BLOGG!"
En minut senare...
N: (all smug för den delen) "Jag kommer bli känd på din blogg!"

beslutsangest

Dundee eller Derby? Det ar fan ett riktigt svart beslut. Hjalp?!

attan

gissa vem som typ haller pa att bli sjuk va? och gissa vems hals som kliar utav bara satan? jo, MIN! inte coolt, inte nagon stans.

!

nej, jag har inte tappat bort mobilen, bara tappat den i golvet så den gick i tusen bitar i princip, iallafall tillräckligt för att klockan skulle sluta fungera. all cool now though peeps.

okej, såhär är det

Stephane: "I want to show my face on your blog Isabell!"
To make the rest of you smile as well. So here goes...


Stephane (i Paddy's masken), kompis och hunden Thelma.

Kommentaren när han såg inlägget var  "I'm a crazy motherfucker! Thanks!"
Så ja. I ett nötskal liksom.

...och nu: "Oh, do you want me to take model photos? I can do that, be your model, and then you can put them on your blog and that'll be nice! People will have something nice to look at anyway."

Så nu har jag modellbilder också. Och ja. Det är sjukt underhållande.

st paddy's day

Gårdagens kväll var helt sinnesjuk. Srsly. Börjar med hetsät för att hinna med tåget som sedan tydligen inte går förrän en halvtimme senare än jag trodde. Sveper lite vin och en öl, drar in med Jesper för att möta Rachel, Ellie och Cas vid Galway. Blir igenkänd, snubblar, och ja... dricker lite mer vin. Max kom dessutom för att hålla oss sällskap. Trevligt var det, riktigt trevligt!


Vi tar oss från Galway, där det verkar som om Rachel är den enda faktiska irländaren på plats, mot Grand Boulevards och O'Sullivans. Det blir halvt dans, mycket prat och alkoholen flödar. Trevligt. Allt är grönt, och jag fixar en riktigt glittrig, grön cowboyhatt. Enligt Jesper såg jag ut som en cirkusartist. Full fart, sen helt plötsligt upp och iväg. Varken Cas, Ellie eller jag är särskilt sugna på att vänta på bussen, så vi kör på en taxi.


...och sen vaknar man upp, helt randomly på ett hostel ute i Mairie de Clichy. Kommer på att man tappade telefonen på O'Sullivans, hence fungerar inte klockan och ja. Panik. Men, det löste sig. Som vanligt.

Det absolut bästa med denna kanonkväll måste ändå vara att hela kalaset gick på så mycket som €8. Inte illa alls!

+1°C i Sverige, eller hur var det...?

+21°C i Paris. 21° och sol! Riktigt skont, harligt med varme. Men det kan aldrig bara vara bra, eller...? Pollenbomben ar dessutom har, och jag har svullna, kliande och rinnande ogon. MEN, vi har det varmt iallafall!

Idag nar jag vandrade fran gymmet i solskenet stod en tant med kryckor mitt pa trottoaren. Da detta var utanfor Printemps kan ni forsta att det var ratt mycket folk runt om kring. Men detta brydde damen sig inte alls om, da hon stod och viftade hej vilt med krykorna, och nastan petade ut mina irriterande ogon. Som om hon bara agde hela gatan liksom.

Ikvall blir det utgang med tema gront tillsammans med R, britterna och J, sa ha en trevlig St Patricks kvall gott folk!


"Most Likely to Push on a Door that Says Pull"


Allas vår Jossan fyller 21 idag, så GRATTIS!
Så nu får hon dricka alkohol överallt!
(...och ja, jag hade lite tråkigt, men so what?!)
Jag hoppas du får en bra St Patrick's day gumman, för det ska jag ha! Wohoo!

blommor och blad

Strålande solsken, +15 och hela gräsmattan full av blommor, så väl små rosa-lila saker som stora påskliljor. Vi kan inte klaga på vädret, däremot på att vi satt ute och läste Wicked i solen och nu är allt vi ser en blurry haze. Idag har vi dessutom varit produktiva, varit i skolan, betalat skolan, samt ringt till Dundee bara för att få svaret att det är bättre om jag skickar mina frågor i ett mail. Så nu är det avklarat. När man väl tar sig i kragen sådär.
...dock har jag varit otroligt lat och inte lagt in bilderna från helgen än, men det kommer och då blir det bloggning. Om jag inte blir ännu latare än jag redan är.
Men nu blir det tillbaka ut i solen med The Asteroids Galaxy Tour i öronen för att återigen läsa om Elphaba och förvärra synen lite mer!


simpor och grodfötter

Och så igår kom kvällen då Isabell och Jesper fick testa att äta grodlår och thyroid glands från kalvar. Det som torde sägas är att även om det låter disgusting så var det delicious!

happy birthday

Idag sager vi grattis till tva av mina favoritpersoner, lillebror som fyller 17 och M² som blir 20!

borsta tänderna, dricka juice

jag råkade nyss göra det... ugh. jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig under sista tiden. idag ställde jag väckarklockan på 7, vaknade halv 12. försover mig verkligen varje dag, och jag förstår inte riktigt varför...

ägande människa

Då och då, det händer rätt ofta faktiskt, att jag förundras över hur ägande K verkligen är. Klockren!

vartecken

Paskliljor, snodroppar, knoppar i syrénbusken, knoppar pa traden, ja, vad har vi inte? Detta, tillsammans med sol och bla himmel, ar allt sjalvklart mycket trevliga tecken pa att det ar var och vi narmar oss sommaren. Nagot som daremot inte ar sa trevligt ar myrorna som har flyttat in i huset. Det ar myror overallt, nere hos mig, uppe i koket, ja, N berattade att de till och med finns i hans sang uppe pa overvaningen. Och det ar roda myror dessutom, sa otroligt irriterande.


follow the cops back home

Kom precis hem fran att skjutsa N till friidrotten. Pa vagen hem var det fullt med poliser mellan Poissy och Villennes. Stickprovskontroller. De tog bilarna fore och efter mig. Kan jag ha lika tur nar jag aker och hamtar honom? Jag hoppas.
...vad gor man pa en san kontroll egentligen, nar man inte ens kan prata franska?

aprilväder


På väg till skolan är det solglasögon som gäller. Iallafall till Villiers, sedan var det mulet.
På väg från skolan till Saint Lazare sken solen. Jag och J fick oss en riktigt härlig promenad.
På tåget börjar det dugga mellan Houilles och Poissy. Väl i Poissy öser det ner.
En halv minut från Poissy till Villennes skiner solen igen.
På väg från tågstationen och hem är det i princip nästan klarblå himmel.
...och nu är det molnigt igen.

Igårkväll blev det Gran Torino med A. Ruskigt bra film faktiskt, men kan också vara för att jag kom dit med noll förväntningar what so ever. Blev även ikappsprungen av K och B i metron, det var riktigt oväntat. Jag är inte långt ifrån död idag, skulle kunna somna här och nu känns det som. Längtar satan till imorgon, då det blir gym för hela slanten, känner mig som något av en stuffed olive idag. Ja, ungefär som Georgia ser ut på bilden.

'cause mine's been ripped and torn apart


...så illa är det.

ett småkryps liv



Den här lilla myshögen har bestämt sig för att bosätta sig i mitt badrum. Mycket trevligt sällskap, urgh. Jag har aldrig varit så anti-småkryp som jag är nu för tiden, de är inte alls särskilt söta.

strawberry fields

Frukost. Bästa frukosten pa länge. Jordgubbar, persika, ananas, äpple, banan, müsli, yoghurt och kaffe i massor. Kan det bli mycket bättre?

sing for absolution

Hörde nyss Muse pa fransk radio. Snaps for that! (ja, jag har tittar pa Legally Blonde 2, igar faktiskt) Men det var trevligt med bra musik pa radion for once, självklart Oui FM - Le Radio Rock. Vad annars? Och nu är det The Offspring pa. Inte helt fel det heller. Kirsty, are you doing okay?

Blev en barkväll med L och A till slut, träffade A där helt plötsligt. Inte helt fel, som han bjöd oss pa Daquiris och allt. Inte helt fel. Jag gillar Saint Germain de Pres-omradet och häng med L helt enkelt. Blev lite Galway snack, borde dra dit igen snart.... var ju ett par manader sen.

Imorgon blir det Sephora med L som älskade mitt läppstift, och sedan förmodligen bio med A. Trevlig kväll, fyra av fem toasters!

...nu ska vi fortsätta kolla pa Angus, thongs and perfect snogging. Haha.

(och för överigt har det blivit 475 + de i min trapp 4 ggr idag hittils, + 125 minst imorgon. Med högklackat och träningsvärk fran helvetet.)

Godnatt.

stairway of hell

inte stairway to heaven. eller i guess att man kan säga att det är det, eftersom man kommer sa högt upp. men nu har vi räknat steg, och det är verkligen 125. jobbigt. kommer dock bli ännu jobbigare ikväll när vi ska ga ner för den, fulla, och tillbaka efter utgangen. lovely.

up is where we go from here

Jag har träningsvärk så det smärtar att ens lyfta på ett finger. Men det är bra, good stuff liksom. Och jag kanske överdrev. Lite, iallafall.

Ikväll blir det party, utgång med L + kompis för hela slanten, och innan dess strosa på stan för att sedan dra hem till henne. Och upp. Upp för de 125 trappstegen, i den extremt branta och snurrade, farliga trappen som leder upp till hennes humble abode. Jag mår illa bara jag tänker på det, speciellt som jag inte alls har några problem att se mig själv ramlandes ner för den. Ouch. Scary. Med träningsvärken kan jag tänka mig att det blir en än mer pleasant experience.

42 dagar kvar.

five colours in her hair

Jag, J och kusin D, 9 år, satt och fikade idag. D kollar lite konstigt, och frågar...

D: Varför har du röd hår?
I: Vadå? Tycker du inte det är fint med rött hår?
D: Jo-o, lite...
I: Haha, tack, bara lite?
D: Ja. Med blå hår var du finare.
I & J: Hahahaha! Eeeh. Tack?
D: Vadå, det är sant!

Jag vet inte riktigt hur jag ska reagera på det där. Det kommer dock förbi rött, och jag tror inte att jag någonsin kommer färga det blått igen.

tid

...det värsta är att provet är på lördag, alltså i övermorgon.

€£$

€175. Jag har €0.08 i min pluska at the moment. Crap.

ARGH!

...jag har äntligen fått svar från B nu. Jag har äntligen fått det svaret jag ville. MEN. Jag måste göra ett jävla IELTS prov. €175. Insane!

so bring out the deathcar and we'll drive tonight

Ja, nu när vi ändå precis nyligen pratat om bilkörning och fransmän, så tänkte jag att jag skulle berätta lite om vad som hände vid rondellisen idag. Det var ju faktiskt det mest intressanta som hänt där hittills, måste jag erkänna. Men först kanske jag ska lägga till några saker jag glömde om de så kallade trafikreglerna i det här landet:
  • Det är fullt acceptabelt att ockupera/parkera i bussfickor längs vägkanten då du väntar på att bussen ska komma. Detta är något som görs i princip dagligen utav både mig och J + ett dussin andra laglydiga.
  • Det är dessutom helt acceptabelt att parkera åt vilket håll du vill på vägen/trottoaren.
  • Att köra bil efter ena två glas vin är inget man drar sig för. 
Så då till dagens händelse. Jag satt och lyssnade på Janet Jackson (!) på K's iPod (hade lyckats glömma min iPod hemma för andra gången idag) medan jag, parkerad i motsatt bussficka, väntade på att P-A skulle komma med bussen från skolan. Så helt plötsligt hör jag något som låter som att glas krossas. Efter min reaktionstid (2ish min minst) kollade jag ut genom sidospegeln mot vägen. Men det var ingenting där. Minded my own business for a while, men sen började folk gå ur bilarna och bakåt, så kollade åt andra hållet. Det här är vad jag såg:


Bilen körde helt sonika rakt in i lyktstolpen. Lysena krossades. Listen som registreringsskylten sitter på (vad heter den?) flög sin kos, eller ja, 1 meter iallafall. Bilen körde dessutom in i en annan bil, precis likadan som vi har, så P-A fick sig en chock och trodde att det var jag som hade dött, han var helt utom sig av förtvivlan (fast det vill han inte erkänna). Tack och lov blev ingen utom fordonet skadad! Men intressant var det. Spänning på hög nivå. Och, tror ni inte att enda gången jag inte har med mig min kamera ska det hända saker?! Så jag tackar P-A för bilderna. Måste ge fransmännen lite cred för att vara effektiva när det väl behövs: inom 20 minuter var bilen hämtad av bärgare samt på väg bort från stolpen. Så det kan gå, en dag i Frankrike.

...är det alldeles fel av mig att ställa frågan om föraren hade tagit mer än två glas vin innan den åkte för att hämta barnen?

HAHAHAHAHAHA!

AAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHA, jag dör, jag smäller, jag förgås av skratt! Srsly. Jösses. Sämst tjej.

mjao.

Att påstå att jag inte gillar att gå till skolan would be understatement of the year.
Och barntågtiggerskan har minsann blivit uppgraderad till lapptiggerska! Gillar att P-A berättat att de sedan brukar hoppa in i Ferraris och köra iväg från tågen.

att fika eller inte fika

Efter en noga utförd kalkulering utav min ekonomiska situation har jag kommit fram till att om jag fortsätter som jag håller på just nu kan det vara mycket möjligt att jag kan åka till Skottland och hälsa på min Emma i påsk. Något positivt i detta aprilväder. Jag hoppas.

...och trots min luspankhet har jag idag införskaffat mig en ny mascara, nya strumpbyxor samt tagit en fika på Starbucks. Välbehövt. Dock är jag för tillfället än mer luspank och i desperat behov av lön. Har dessutom gjort upp halvplaner med L för helgen, vi håller tummarna för att det blir av. Frågan jag ställer mig nu är om man ska gå till skolan imorgon eller take D up on her offer och gå och fika med gänget istället?

i don't know if i can yell any louder

shit.

"Connard!"

Vår och sol. Imorse tog jag och D en fika/frukost på Starbucks, och vi diskuterade hennes körkortstagande. Helt sjukt.
...och det här är vad jag har kommit fram till angående fransmän i trafiken:
  • fransmän har noll koll på utfartsregeln.
  • det är högerregeln som gäller, annars är du körd.
  • hastighetsskyltar är egentligen bara prydnader vid vägkanten.
  • det är högerregeln som gäller.
  • vissa tror visst att de bor i Storbritannien och att det därför är vänstertrafik.
  • kan också bero på att de inte riktigt kan höger och vänster, och därför följs högerregeln inte alltid = farligt.
  • stopplikten är egentligen mer utav en väjningsplikt.
  • nämnde jag att du måste ha stenkoll på högerregeln?
  • det tutas väldigt mycket, så fort någon gör något som inte riktigt passar andra.
  • högerregeln.
  • allt handlar om att själv komma fram så fort som möjligt. 
  • man kan köra mot enkelriktat, det är helt okej.
  • att parkera tre meter från bageriet är för jobbigt, därför parkerar du mitt i vägen precis utanför ingången, men så länge du slår på varningsblinkersen är det ingen fara och du kan göra vad du vill.
Och när jag och D fikade imorse kom jag på en ursäkt till detta... det kanske kan bero på att deras körkortsutbildning börjar med minst 20 timmars spel på en xBox-konsoll?!

...oh, och nämnde jag hur underbart roligt det är att köra bil i Frankrike? I love it, mycket roligare än Sverige =)

och helt plötsligt blev allt så mycket bättre!


...bara för att min lillebror är världens bästa

headlice, they're not very nice

Jag är pank - och då menar jag pank pank. Luspank. Pank som en liten lus. Inte alls bra. Inte alls bra, speciellt då jag är i desperat behov av att köpa nödvändigheter (telefonkort, mascara och dylikt) och spendera pengar på ovärdeliga saker. Inte alls bra. Så om någon känner för att vara generös, hör av er...?

galen

N springer för tillfället runt och sjunger och mimar + dansar till Keep Her. Tydligen kan han den lite smått iallafall!

le stomach ici et les paumes like this

Älska gymmet och Natalie's blandade franskengelska. Klockrent.
Det man inte älskar lika mycket är hobosarna i metron som luktar så pass illa att man vill spy. Inte supermysigt. Speciellt inte när de har tvättbjörnsmössa på sig heller. Ugh.
...såg dessutom två nya "hjälp mig"-skyltar idag. "Aidez-moi, j'ai 78 ans." (hjälp mig, jag är 78 år) Två stycken till och med! Tänka sig.

Jag saknar min familj supermycket idag. Super duper mycket. Det är lite jobbigt. Speciellt då ingen av dem svarar i telefonen. Men igår blev det set att jag inte åker hem förrän i början av juli, tidigast, men att jag är välkommen att stanna längre om jag vill. Schweet! Skönt att ha någon aning om hur det blir nu.

...och det här blev ett väldigt virrigt inlägg.

Mina barn hatar verkligen min musik...

N: "Men NEJ, inte den här! Jag har redan haft (hört) den 1000 gånger!"
I: "Har du hört den tusen gånger? Men jag har ju precis fått in den på min iPod?" (lögn.)
N: "Ja, tusen gånger! Nej men minst tre gånger."
I: "Jaså, var då?"
N: "På din iPod."
I: "Nej."
N: "...youtube? Radio?"
I: "Tror inte det du, bandet är inte särskilt känt här."
N: "Kanske på mammas iPod?"
I: "Jag tror inte att din mamma lyssnar på The Saturdays..."
N: "Men... men..."

(...här är låten vi snackade om)


...när låten har spelat klart:
N: "Okej, men då kanske jag hörde den på Futuroscope då!" (Futuroscope = liknande Parc Asterix/Disneyland)

Hej klantarsel!

Jag brande min arm nyss... igen! Och inte typ lite pa lillfingret eller sa, nej, for jag ska vara klantig nog och kora in hela armen i ugnen och lyckas branna ca 3 cm, ungefar vid armbagen. Grattis varlden!

Antal brannsar hittills 2009: 8
Antal trappfall hittills 2009: 4

gross

Idag fick jag reda på att den konstiga kvisten P-A har i sitt rum egentligen är någon sorts fossiliserade butterfly cocoons. Vidrigt.

åäö

...och som ni kanske märker har jag fått tillbaka min dator nu! Wiho!
Och wohoo för P-Y som redan har fixat internet till den!
Dessutom massor med yay till mig som har återställt mina fingrar till det svenska tangentbordet nu (redan. fast M fick stå ut med några q:n istället för a:n. hah).

kriskriskris

MAJOR cookie meltdown igår. Och idag. Och varje gång jag tittar på min underbart vackra, bruna skinnjacka som jag haft sen jag var 14. Det blir faktiskt 6 år i år, den är som en del av mig nu! Och... den är trasig. En stor, stor reva under min vänstra arm. Man ser in och usch och fy, det är inte alls trevligt. Började (nästan) tjuta på tåget in igår när jag upptäckte det.

Min fina jacka.

...det värsta är att jag kommit på exakt vad som har hänt, and that there's no one to blame, except for me. Och mina tunga axelväskor. Fy. P-Y berättade dock var skräddaren/sömmerskan han alltid använder finns, och sa att jag borde gå dit. Det är tydligen både billigt och bra. Fast vi är nog alla (som har sett hur hemskt hålet är) aningen skeptiska till att det kommer gå att fixa.

Jag hoppas. Verkligen massor. Ugh.

wiho!

min dator ar tillbaka! wohoo!
...nu aterstar bara att se om p-y kan fixa internet till den igen.


i don't want to wait

Igar var en harlig dag. Var i Paris, helt underbart vader, fika och strosa pa stan med J, hang i Poissy med M, en snabbis hem och sen till andra J for film. Inte helt fel. Nu ar det bara att hoppas att vadret kan stanna kvar ett tag.

Snart far jag min dator tillbaka. Forhoppningsvis kommer den vara helt sadar superbra och virusfri och fungerande igen. Wohoo!

48 dagar kvar? Can't wait!

RSS 2.0