so good you've got to abuse it



...och fran alla hall och kanter hor jag hur folket har fatt biljetter till ucap hit och ucap dit. Massor av biljetter. Avis? Jag? Aldrig. Ugh.
Och mina vanner ar galna! Tut tut! Haha.

49 dagar kvar? Kan det stamma?

bugs

...om jag inte misstog mig helt sa var det en mygga inne hos mig imorse. En MYGGA! Usch.

issues


Ugefar sa kanner jag nar jag nu ska ta och svara pa det dar mailet. "I don't know if I should hate you or miss you."
...och sen tyckte jag helt enkelt bara att det var dags for lite The Saturdays igen! (aven om det inte ar en ny lat)

starbucksssssssss...

jag vill maste ha starbucks, det skulle inte sitta helt fel!

mot sherwood skogen!



Igarkvall tog jag mig antligen i kragen och bokade biljetten till the forestry. Schweet. Sa i juni bar det av till Robin Hood och hans vanner i Sherwoodskogen! I'm well ex(c)ited.

...jag var dessutom nyss och hamtade tagbiljetterna till Amsterdam, och vad hittar jag i "fodralet" de kommer i om inte tips pa vad man ska gora i Belgien? "2. Call and complain about the weather." Ar man lattroad sa...

all these things i hate

Nagon som tankt pa att metromusikanterna kanske borde lara sig spela sina instrument innan de gar ut och forpestar en annans vardag?

catfight

Ikvall pa taget till J var det ett riktigt drama i vagnen. Sjukt komiskt. Tre ungdomar (tva flickor och en pojke) satt och flakte over ett tresate, och pa tvasatet snett emot satt en dam; 30-35ish. Damen kommenterade pa sattet tjejerna satt och vips, sa vande sig hela vagnen mot dem, och orden flog hit och dit! (jag horde, trots blink-182 pa ganska hog volym i horlurarna) Damen var kolugn medan tjejerna blev allt mer uppjagade och hogljudda (tank er krubbutslangningen fran carlavagens pizzeria) och alla passagerare var som i trans da vi med stor spanning foljde fighten. Sjukt komiskt, och underhallning pa hog niva, ungefar 20.18 en onsdagskvall.

"follow the spiders". why couldn't it be "follow the butterflies"?

Idag har jag och P-A kollat pa tre av Snape-filmerna. Inte helt illa.

Det borjar antligen bli var. Spindlarna flyttar ut ur husen igen, det ar mer an 10°C ute dagligen, och man kan ga runt utan jacka, vilket jag gjorde i dagens solsken. Dock var det lite kyligt... anyway, det jag skulle komma till var att spindlarna flyttar ut och det ar en fjaril inne hos oss at the moment. Inte heller illa, inte alls. Varen ar antligen har for att stanna, hoppas jag iallafall. Forra veckan nar jag och M var pa Centre Pompidou var det 18°C ute. Jag sager sommar snart people?

Imorgon blir det att se Cedric Diggory, du vet fran Snape-filmerna, i Twilight (igen) med N. Schweet.

avert disaster, just in time

...och sen efter si sa dar en halv dag upptacker jag att jag har gatt runt med trojan ut och in. Man borjar undra om allt star ratt till? Haha.

starlight



Igar nar jag inte kunde somna (igen) och overvagde om jag an en gang skulle ta mig en promenad genom Medan tittade jag upp i taket pa de sjalvlysande stjarnorna som sitter dar. (jag kan for ovrigt tillagga att det inte ar jag som var kreativ och fixat med dem, utan de var dar redan innan jag kom) Iallafall upptackte jag nagot som har stort mig nagot otroligt mycket sedan dess... stjarnorna ar ojamt fordelade! Och ganska mycket ocksa, det ar mycket glesare mellan de vid huvudandan av sangen an vid fotandan.

(...och min arm ar inte langre wonky, wohoo!)

cinéaqua

Det finns en hel del riktigt fula fiskar. Och jag har sett massa hajar idag! Roligaste var att jag var minst lika excited som barnen, haha. Sen blev det Starbucks och nu har jag trakigt.

!

Snape.

but you never make me scream

Igar vaknade jag med en slightly wonky arm. Trodde att det skulle ga bort efter gymmet, men nej, sjalvklart inte. Ont gjorde det ska ni veta. Men, eftersom att det var en sa fixerad smarta tankte jag att jag sakert bara sovit pa den konstigt (trots att det fortfarande gjorde ont vid 10 pa kvallen) och att det skulle vara bra idag. $

...idag vaknade jag och min arm var som vanligt. Overlycklig borjar jag gora en gladjedans - och marker att armen minnsann fortfarande ar wonky och dan. Dock lite battre an igar.

Till Hanna Ha:

Hoppas du laser det har: glom inte bort att fixa skivan!
x

Mamma Mu

Idag sag jag en kostymnisse med septumpiercing. Det tyckte jag var liiiiiiite coolt faktiskt.

...och jag har kopt min marmite nu. Sa det sa, det fanns visst. Ha!

lilla snigel akta dig,

Kvallen har bjudit pa middag hemma hos J. Och den dar J ar allt bra pa att planera middagar.

Karin: Vill du ata med oss ikvall?
Jag: Nej tack, det ar bra, jag ar bjuden pa middag hos J.
K: Jaha, vad roligt, vad ska du laga for nagot?

Sa jag lagade maten... och som vanligt blev det lasagne, haha. Dock cred till J som fixade iordning sniglarna!

Och valkomna till Frankrike Johan och Fanny =)


Marmite, marmelade, butter or mayo?

Idag maste ha slagit alla rekord pa hur manga ganger jag kan bli dumforklarad pa en dag.
Nar jag och Masja gick runt vid Centre Pompidou hittade jag marmite pa Monop'. Sa idag nar jag och Lyn var pa Monoprix tankte jag att jag skulle kolla om det fanns dar... men jag hittade ingenting, sa jag bad om hjalp.

Isabell: Har ni marmite?
De anstallda: Marmite? C'est quoi ca?
I: Marmite, man kan ha det pa mackor bla bla bla...
D: Oh, yeah, det ar dar borta.

Jag gar och kollar... hittar ingenting.

D: Okej, da ar det dar nere.

Gar ner och kollar, hittar inte...

D: Okej, men det ar dar uppe.
J: Men de dar uppe sa att det var har nere.
D: Okej, vanta lite.

Medan den som pratar engelska gar ivag star en gammal gubbe och tjatar om hur vackra jag och Lyn ar, riktigt irriterande.

De pratar med varandra och kommer pa att det star dar uppe, ber mig folja med.

D: Here you go.
I: No, that's not it.
D: It was marmelade you wanted.
I: No, it was marmite.
D: Mayo?
I: No, marmite. M-a-r-m-i-t-e.
D: Do you mean butter?
I: No, but thank you for your help.

Gar in pa ett annat stalle...

D: Marmite? It's called marmelade silly!

Jag tacka, bockar, gar hem till Lyn dar vi satter oss och kollar pa John Tucker must die och pimplar vin.

À plus! (dock har jag ingen dator, sa det blir lite mer sallan...och detta ar skrivet pa en galen tysk dator dar y:et sitter helt fel)

one more pound

Och vips sa spenderade man ytterligare €80 pa, si sa dar, tva minuter. Det kanns ju bra... jag kanner att jag nog maste vara en av de mest oekonomiska manniskorna pa denna jord for tillfallet. Sen i lordags har jag gatt back ca €200 och nu ar det knapert!

Men, dagens kop var trots allt en resa, sa. Jag hittade en tagresa, tro det eller ej, som inte var allt for dyr, bara €11 mer an bussen. Och med bara en skillnad pa 11 och du sparar in 4 timmar? Det kandes ratt givet. Nu galler det bara att resten av manniskorna ocksa hittar resor pa det datumet, annars ar jag nog lite kord. Men skulle man vaga vanta och istallet raka ut for prishojning? Nej.

Men Amsterdam, har kommer jag!


Prince Ali



"Isabell, Isabell! Kolla på min lugg!"
"Ooh, bild, bild, bild!"

Borde han klippa sig?

multilingual kids

Att prata i-språket med barnen går ju som en dans på rosor, de hakade på på en gång och nu är det jag som blir rättad. Skitroligt, och snart blir det bowling!

stolt

Och sa fick jag ett telefonsamtal (iofs for en bra stund sen) av Masja som berattade att hon kommit fram till Louvren utan problem, helt pa egen hand!

Idag ar den dagen...

...da Masja ska ta sig runt i Paris helt sjalv. Kommer ga jattebra!

Eta dom, eta njet spotnik!

En fullspäckad dag då jag och Masjis har varit runt på ställen allt från Le Défense till Quartier Latin och Tuilerierna har varit minst sagt uttröttnade. Därför orkar latmasken (jag) inte lägga in några som helst bilder på datan. Åt dock mycket god sushi idag, dyrt med helt klart värt det, och något jag måste få med H och J och göra snart igen. Dagen avslutades med att jag, J och M åkte till Odéon området och gick på en pub (påminn mig om att jag måste skriva CV imorgon!) och samtalsämnena på tåget var vitt spridda. Jag har tydligen lägst humor ever (som vanligt).

J om lilla mini triumfbågen vid Louvren: Ja men där kan man se Napoleon och George Washington nästan hålla händerna.
I: Jaha... (helt fascinerad)
...varför vet jag inte, men mina kompanjoner började asgarva.

Metron och McDo's M fick mig att bli hysterisk, kunde inte sluta skratta, och J's uppenbara hat mot sina ickefungerande ansiktsmuskler gjorde inte det hela mycket bättre.

Mina missions denna vecka: lära mig att cock only one eyebrow samt bara prata i-sprikit mid J ich birnin imirgin fir itt si hir mickit irrititiin jig kin skipi. (Oui är för övrigt bästa ordet på i-språket, då det endast blir "iii").

Eta dom, eta njet spotnik!

lite trasiga, och knasiga

Till Jesper (jag kollade upp texten, total dork, I know, men här har du!):
Är din näsa sned 
eller armen ur led
och din tå är gul och blå
Lappri säger trasdockan
- Du är lika bra ändå

Dothy et le magicien d'Oz


Kvällen i bilder. Need I say more?


Till Malin:

Jesper har en fråga till dig: Har du någon gång sagt "Hej på dig, din pussgurka!" till någon av McFly pojkarna?



Han vill ha ett ärligt svar också!

Jesper says...

"Va?! Lägger du märke till när hon säger saker om McFly?!"

Och han var så chockad! Och elak!

Frankrike vs. Skottland


Hela Paris kryllar för tillfället av skottar, säckpipor, och skottska flaggor. Känns ganska bra faktiskt, man blir glad. Hur det gick i rugbyn har jag dock noll koll på...
(ursäkta den dåliga kvalitén på bilden, men men.)

it's more than a habit

Idag ar en san dar dag da jag far for mig att lyssna pa nagot band jag inte hort pa lange, och bara nota och nota. Denna gang var det Son of Dorks tur, vet inte riktigt hur jag kom pa det, men men. Nils springer hur som helst runt och sjunger med i latarna nu, helt galen, och det blir itne helt fel trots att han (vad jag vet iallafall) aldrig har hort bandet forut. Klockrent!

there's a lot of things to do before you die


En kort sammanfattning av vår dag: Opéra, Moulin Rouge, Café des Deux Moulins, Montmartre, Sacre Coeur, crêpes, och Eiffeltornet. Inte en helt fel dag!


from politicians, to young adolescents

Blir tydligen betydligt fler bekanta ansikten i Amsterdam än jag tidigare räknat med! Som det ser ut nu kommer det vara Malin, Fien, Lisa, Manon, Julie, Belgarna och några till franska. Hade jag inte alls förväntat mig. Men, det blir nog kalas!

djungelvrål

Masja är äntligen här peeps! Hon ligger för tillfället helt däckad och sover på min säng, men hon är här!
Strax blir det att bege oss till Café des 2 moulins, strosa runt i Moulin Rouge- och Montmartreområdet tror jag.
Det borde väl blir bra?

À plus!

Jesper says...

"Vad fint det är med den där röken. Jag tänker älvar och demoner."

..and then, she found it!

At last. C will be pleased eftersom hon hade helt rätt om var den stod!



...för självklart står hon på en liten ö mitt i Seine. Vid en bro. Det var bara det att Aline hade sagt fel bro till mig. Men igår begav jag och Amanda oss ut på upptäcksfärd efter att ha spenderat en förmögenhet på Sephora och Starbucks. Det var grymt roligt, och riktigt härlig att ha någon som förstod och höll med i Doctor Who och McFly snacket. Riktigt bra dag!


"Do you speak English?" "No, we don't. At least not with you!"

memory lane, we're here again

I fredags när jag fixade och trixade med mitt hår (helt ensam!) kom jag och tänka på min M² och alla gånger vi har tillbringat timme efter timme med mitt hår. Jag kom också på, än en gång, hur mycket jag saknar henne och att bara sitta och verkligen snacka skit i hennes soffa, ha Harry Potter eller Ratatouille på i bakgrunden, men egentligen inte bry oss så mycket om tvn alls... det var härliga tider, som inte skulle vara helt fel att få tillbaka inom en snart framtid.

don't wake me up


Amsterdam is set!
All cred till M & F för deras hårda arbete - you rock my socks!

Les feet ici!

Att träna har blivit något av ett måste helt plötsligt. Jag vet att några (läs Malin) tycker det är helt sinnesjukt att jag av alla har börjat med detta... and I agree. Men, det är helt lovely, och idag på gymmet var inget undantag. Natalie är ungefär den roligaste tränaren jag någonsin har mött, och hennes blandade engelska/franska är ett måste. Dessutom ett plus när man känner att det börjar ge resultat! Lite trist att det inte blir någon träning nästa vecka, om jag inte hinner springa dit på fredag, men M kommer och då blev det helt plötsligt mycket bättre!

En uppdatering på det förbaskade vädret också: när jag vaknade imorse efter att (ännu en gång) försovit mig 2 timmar var ca 96% av snön borta. Mind you, that's just a guesstimation... men någon liknande iallafall, fanns knappt något kvar på backen utan endast på bilarna!

Så alors, flex les legs!

Long time ago, the times we had were so and so...

Igår (läs onsdagkväll) fick jag ett email som jag inte alls var beredd på, och jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera på det. Det som kom till mig först var ilska, jag blev riktigt upprörd, vilket resulterade i asgarv. Sen dess har jag haft det här i åtanke, både från och till hela dagen när jag promenerade runt i St Germain de Pres området, och Please, please, please med The Shout Out Louds har gått på toppspinn in my mind all day. Jag behöver dock tänka igenom det här innan jag kan ge ett svar på mailet, och jag vet inte riktigt... vad borde svaret bli? Att säga att jag har svårt att veta hur jag ska formulera mig är bara en början.

det måste vara ett skämt

Fucking whiplash I tell you. Det snöar igen. Det måste vara någon som driver med mig?!

famous grouse?

amsterdam eller ucap?

"most likely to sit on a pile of books in the cinema to be able to see"



GRATTIS TILL KÖRKORTET JOSSAN!

Firas med minnen av kemilektionerna med PW.

dilemma

ucap eller amsterdam?

"Most likely to doubt whether 'Lady Liberty' is a man or a woman"

För några veckor sen satt jag och H och diskuterade lite om turistattraktioner här i Paris, och hurvida vi (läs jag) nu för tiden inte riktigt vet vad man ska rekommendera folk att göra under en kortvisit. Samtidigt kom vi in på saker vi fortfarande vill se, och hur man ska hitta till dessa.
I: Hm, jag skulle vilja hitta frihetsgudinnan, undrar var hon står.
H: Eh... i NEW YORK kanske?!
I: Ja, men den lilla som ska finnas här.

Och uppenbarligen, gott folk, så finns det ingen frihetsgudinna här! (Okej, vi såg den när vi åkte med RER:en från C, men iallafall...) Efter att ha gått runt i området där A sa åt mig att hon stod i iallafall 30 minuter utan resultat är jag nästan på väg att ge upp jakten. Eller, om någon har tips på exakt location så vore det sweet?

confusion, illusion



Huvudvark, traningsvark. Stort behov av koffein. En allmant seg dag idag. Far hora talas om att "Rutan" fran Ondskan verkar finnas pa riktigt i dagens Frankrike. Oroar mig smatt over det, samtidigt som jag tar beslutet att skippa skolan imorgon for att istallet hanga med Amanda och hennes kompis och gora whatever. Men solen skiner iallafall idag, och det ar ett plus. Forsta gangen pa lange kanns det som. Lyssnar sonder Lily Allen och The Saturdays, men det ar inget ovanligt nu for tiden. Onskar nagon skulle vilja hanga pa nar Lily kommer till Paris? Folk verkar ratt ointresserade. Men M kommer hit pa sondag, och jag spricker nastan av gladje. Sjukt hur mycket jag ser fram emot det, det ska bli jatteroligt!

Sad news ocksa, mycket sad news: det verkar som om det inte blir nagot UCAP. Forsoker komma pa hur detta skall ga att losas, men utan resultat.

Men solen skiner idag gott folk, so put on a smile, and let's pretend!

these things move in threes


Jag smäller seriöst snart. På datorn, som inte vill fungera alls längre. All musik låter helt messed up nu, tack vare att den fryser var tionde sekund. På att jag fryser som en galning. På att jag vill till Starbucks och bara sitta och skriva och mysa. På att mitt hår är gross idag - riktigt ruskigt gross. På att jag kommer gå som en pingvin imorgon due to enorm träningsvärk som jag känner är på g redan nu. På att jag har beslutsångest och tvivlar över allt helt plötsligt. Kan någon bara hjälpa mig fatta alla beslut nu? Och reparera min laptop... snälla?

just can't get enough



I love it. Seriously love it. Kan The Saturdays vara det bästa bandet som kommit på länge?

feeling this.



Blink är tillbaka. Att säga att jag är glad är ett understatement. Det här kommer bli bra, ruskigt bra hoppas jag.

this spring has been the weirdest one this far

Det här vädret kommer ge mig seriösa whiplashskador.

good stuff


2008


April
Simple Plan signering [Stockholm]
Elliot Minor meet&greet [Stockholm]


Maj
The Moog live [Budapest]


Juli
Kent live [Eskilstuna]
Håkan Hellström live [Eskilstuna]


Augusti
Sgt Wolfbanger live [Nantwich]
Reemer live [Nantwich]
Go:Audio live [Nantwich]
McFly live [Nantwich]
N.E.R.D live [Brighton]
Greasemusikalen [London]
Flytt till Paris


Oktober
England besök


November
Sverige besök


December
Walday besök
Sverige besök
Sälen weekend


2009

Februari
Masja kommer


Mars
Boroka kommer?


April
McFly live [Amsterdam]


Maj
McFly live [UCAP]
Disneyland med Malin&Lisa


Juni
McFly live [Nottingham]


September
Flytt till UK


Gets me every time.

"Jag vill bara kasta colan på dom så dom smälter! Fast då skulle dom kanske börja slicka den av varandra och tänka 'Mmm, cola!' och fy vad äckligt!"
Jesper om tågtiggarna.

Paper planes

Jag stod i det rena, nystädade (pappersplan-fria) köket, tittar ner på golvet, och då ser jag detta. Välkommen till Au Pair-livet!


Menscykel, manscykel...

They do correlate, don't you agree? Haha.

...och för att följa upp om regnet.

Det slutade regna någon gång under natten antar jag, för när jag vaknade sken solen. Det var nästan ingen is kvar på trappen (=jag halkade inte!), dock fanns det snö på gräset. När jag vaknade fanns det ingen elektricitet - oh the joy. Smällde nästan på grund av hur kallt det var, vilket resulterade i att jag vägrade gå upp och istället somnade om och försov mig. Så typiskt. Men, jag ska inte klaga på dagen, i skolan blev vi bjudna på tårta för att Yoda fyllde 25 igår, solen har skymtats nästan hela dagen, och det har varit ca +10. Underbart.

I valet och kvalet...

...vad ska man välja? Hittils fått Unconditional från tre universitet, varav två är på min topp3-lista. Men när det bara är kvar att avgöra och faktiskt bestämma sig är det inte så lätt längre. Men, jag har ju fortfarande supermycket tid på mig att fundera, samt invänta svar från resterande unis. Hm. Jag antar att det löser sig snart, I'll figure it out.


Skål på Jossan!

Regnet det bara öser ner...

...och för tillfället älskar jag det! (notera: för tillfället) Dock borde jag vänja mig vid tanken inför nästkommande år, haha.
Detta kan, om vi har tur, betyda att imorgon kommer all snö och is vara borta. Hur kan det fortfarande vara snö och is här? Hade jag fortfarande varit i Sverige hade det inte varit så kontigt, jag hade fortfarande hatat det, men i Paris? Det borde inte vara så här kallt. Hur som helst, om det istället fryser på igen kommer trappen ner till mig vara täckt av is imorgon... inte okej, då detta kommer resultera i ännu ett fall av fröken balanssinne. Oh the joy.
...så, vi hoppas på ett bättre, isfritt Paris inför morgondagen!

P.S. I love you

Lättböligaste filmen jag sett på länge.

EX(C)ITED MUCH?!



18 april. Amsterdam. Malin. Matilda. Fien. Lisa. McFly.
...att säga att jag är excited är en underdrift.

mycket snack, lite verkstad

MEN, gott folk, nu ska jag faktiskt ta tag i det här! Nu ska jag börja blogga.
På riktigt.

...bara vänta på att Malin får sin productkey snart, så det ser decent ut också!

Gammal goding.

Malin | Dreams come true in December says:
på pressbyrån...
L: Kan fan inte bestämma mig för vad jag ska ha för godis... choklad eller annat...?
Jag: Mm inte jag heller.. fan vad irri. Tänk om man liksom... kunde... blanda själv! I tomma påsar... bara plocka det man själv vill ha.
L: Ja! Fan vad smart!
Jag och L samtidigt: ... ... ... lösgodis ju?

RSS 2.0